HomeUncategorizedSå här lagar de ris på restauranger så att det blir fluffigt:...

Så här lagar de ris på restauranger så att det blir fluffigt: ingen omrörning eller sköljning

Du kan koka fluffigt ris utan att skölja eller röra om..

Detta rapporteras av Zen-kanalen ’Recipe Hunter’.

Hur ris tillagas på restauranger

Först måste du koka den i en kastrull.Häll i vegetabilisk olja och värm något.

Tillsätt ris och stek i tre minuter under omrörning.Riset ska inte brännas.

Häll kokande vatten över ett och ett halvt finger phalanges av ris, tillsätt salt.

Koka riset på låg värme utan att röra om tills vattnet försvinner, stäng sedan av.

Tillsätt lite smör, täck kastrullen med lock och låt stå i 15 minuter.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna