Stekt potatis är alltid trevligare att äta med sås: i det här fallet visar sig rätten vara mer intressant..
Samma regel gäller för pommes frites och lantpotatis.
Men såser som köpts i butik är mycket kaloririka och har inte alltid en bra sammansättning, konstaterade kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings kulinariska expert.
Därför är en utmärkt sås värd att göra själv.
Hur gör man detta?
Lista över ingredienser
– ett glas gräddfil med genomsnittlig fetthalt (högst 15%);
– tre vitlöksklyftor;
– en liten sked vardera av citronsaft och senap;
– ett gäng dill med persilja;
– salt efter eget gottfinnande.
Matlagningsmetod
Gröna måste tvättas, torkas och finhackas med en kniv.Det är också bättre att inte lägga vitlöken genom en press, utan att hacka den med en kniv.Häll gräddfil i behållaren.
Tillsätt sedan citronsaft och blanda.Tillsätt senap och låt bli slät igen.
Allt som återstår är att tillsätta örterna med vitlök och salt.Naturlig och högkvalitativ sås för potatis är klar.