HomeUncategorizedSå gör du den perfekta såsen för stekt potatis: enkelt och gott

Så gör du den perfekta såsen för stekt potatis: enkelt och gott

Stekt potatis är alltid trevligare att äta med sås: i det här fallet visar sig rätten vara mer intressant..

Samma regel gäller för pommes frites och lantpotatis.

Men såser som köpts i butik är mycket kaloririka och har inte alltid en bra sammansättning, konstaterade kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings kulinariska expert.

Därför är en utmärkt sås värd att göra själv.

Hur gör man detta?

Lista över ingredienser

– ett glas gräddfil med genomsnittlig fetthalt (högst 15%);
– tre vitlöksklyftor;
– en liten sked vardera av citronsaft och senap;
– ett gäng dill med persilja;
– salt efter eget gottfinnande.

Matlagningsmetod

Gröna måste tvättas, torkas och finhackas med en kniv.Det är också bättre att inte lägga vitlöken genom en press, utan att hacka den med en kniv.Häll gräddfil i behållaren.

Tillsätt sedan citronsaft och blanda.Tillsätt senap och låt bli slät igen.

Allt som återstår är att tillsätta örterna med vitlök och salt.Naturlig och högkvalitativ sås för potatis är klar.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna