En ovanlig metod för att tillaga potatismos är populär i Vitryssland..
Knepet är detta: potatis ska inte kokas i vatten, utan i en blandning av mjölk och grädde..
Tack vare detta bearbetningsalternativ får nattskugga en mycket ljus smak.
Dessutom blir moset otroligt mört.
Receptet för potatismos på vitryska delades av Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti onlinepublikation inom matlagningsområdet, en kock och en fjärdeklassig bagare.
Hur man förbereder potatismos i vitryska stil
Som nämnts ovan bör potatis inte kokas i vatten.
Ta en kastrull, lägg skalade och halverade knölar i den, häll i mjölk.
Den vita drycken ska täcka den nedre halvan av potatisen.
Därefter måste du hälla i grädden.Som ett resultat bör grönsakerna vara helt i den vita vätskan.
Så här ska potatisen kokas.
Som ett resultat kommer nightshades att få en rik smak.Allt som återstår är att överföra de kokta grönsakerna till en annan kastrull och ’bearbeta’ dem med en potatisstöt.Det finns ingen anledning att lägga till smör.
Om massan visar sig vara torr kan du lägga till ett par matskedar av den mjölkiga vätskan som knölarna kokades i.
Den beredda purén kommer att vara mycket aptitretande.Dess konsistens blir krämig.