Vi erbjuder ett utmärkt recept på inlagda tomater med tillsats av morotsskivor..
Det visar sig vara ett mycket gott mellanmål, i en original mjuk och söt marinad..
Familjen kommer att vara nöjda med den nya förberedelsen.
Vår tidnings kulinariska expert, kocken Yulia Arkhipova, delade med sig av receptet.
Ingredienser
Färska tomater;
Morot toppar 10 grenar;
Svartpepparkorn 10 st.;
Dricksvatten 5 l.;
Strösocker 1900-talet.l.;
Stensalt 4 msk.l.;
Livsmedelsgodkänd vinäger 9% 23 msk.l.
Metod för beredning
Förbered fyra 3-liters glasburkar.
Tvätta dem och sterilisera dem.
Tvätta små tomater tillsammans med örter och låt överflödig fukt rinna av.
Lägg morotstoppar och pepparkorn på botten av burkarna, lägg tomater ovanpå, välj köttiga och starka.
För att göra marinaden, lös vinäger, salt och socker i vatten.Därefter måste du hälla tomaterna i burkarna, täcka med ett lock och placera dem i en stor kastrull för att sterilisera i ett vattenbad.
Sterilisera burkarna efter att ha kokat vattnet i pannan i 12-17 minuter.
Förslut dem med locken, vänd dem sedan och täck dem med en filt och låt dem svalna efter att ha täckt dem med en filt.
Överför sedan konserveringsburkarna till källaren, källaren eller ladan.