Ofta märker hemmafruar som bestämmer sig för att fylla på pickles för vintern, till deras missnöje, att istället för skarpa och studsande gröna i burkarna finns mjuka grönsaker som sprider sig när de pressas.
Yulia Arkhipova, en expert på BelNovosti onlineutgåva, en kock, erbjuder att förstå orsakerna till detta problem och samtidigt hitta sätt att lösa det.
Väderförhållanden
Om gurkorna skördades i varmt väder bör konserveringen påbörjas omedelbart, eftersom de snabbt börjar vissna i värmen.
För att sakta ner denna process kan du blötlägga gurkorna innan du betar.Blötläggningstiden kan variera från en och en halv till tre timmar.
Olämplig sort
Tro inte att om du använder tunnskaliga salladsgurkor för kall inläggning blir resultatet detsamma som om du använder speciella sorter av gurkor som är utformade för detta ändamål.
De tunna skinnen av salladsgrönsaker kommer helt enkelt inte att hålla gurkornas densitet under jäsningsprocessen.
Överträdelse av matlagningstekniker
I den kalla betningsmetoden är det nödvändigt att observera renlighet: tvätta gurkor noggrant, ta bort vitt skum som innehåller bakterier som kan leda till mjukning av gurkor.
Grönsaker och kryddor som läggs till burken bör också tvättas.
Förvaring
Pickles bör förvaras i 8-10 grader Celsius eller lägre för att hålla dem fräscha och krispiga.