Husfruar lagar inte biff ofta, eftersom köttet för den kostar mycket pengar..
Om det redan finns en anledning att förbereda en speciell maträtt, då vill du att allt ska gå perfekt..
Men på grund av vissa misstag kan du helt enkelt kasta bort pengar, varnar vår tidnings kulinariska expert, kock Yulia Arkhipova.
Vilka misstag bör du komma ihåg?
Kött urval
I butiker säljs biffkött i speciella förpackningar med ett speciellt märke: det är idealiskt för att förbereda maträtten.
Om du bestämmer dig för att köpa en färsk produkt på marknaden, var noga med att fråga säljaren om ett lämpligt alternativ: det är svårt att bestämma lämpligt kött ’med ögat’.
Inget smör
Ja, själva stekningsprocessen utförs endast i vegetabilisk olja, annars kommer steken att brinna eller få en obehaglig smak.Men du kan inte laga den utan smör.
Alla erfarna kockar lägger en bit smör i en stekpanna och smälter den.Det är viktigt att hälla den resulterande massan över steken under stekningen.
Som ett resultat kommer köttet att förbli mjukt och saftigt.