Många hemmakockar håller sig till det traditionella förhållandet mellan gryn och vatten (1 till 2) när de kokar ris.
Men ofta blir resultatet inte den önskade maträtten – smulig.
Yulia Arkhipova, en expert inom området matlagning, kock, bagare i den fjärde kategorin, delade ett trick som förhindrar att ditt ris fastnar i gröt.
Du behöver ris (en kopp), kokande vatten (en kopp), vegetabilisk olja (två eller tre matskedar), salt (efter smak) och pergament.
Ris och vatten kommer att mätas med en kopp.
Skölj riset med kallt vatten tills det blir klart.
Värm 2-3 matskedar vegetabilisk olja (du kan använda smör eller ghee) i en stekpanna.
Lägg sedan det tvättade riset och stek sedan i 2 minuter, utan att glömma att röra om.
Tillsätt sedan kokande vatten: om du tog en kopp ris, häll sedan också i en kopp kokande vatten.
Krydda med salt (efter smak).Sänk värmen till ett minimum och täck pannan (först med ett pergamentark, sedan locket).
Håll i detta läge på elden i 15 minuter: vattnet kommer att koka bort under denna tid, riset kokar men klibbar inte ihop.
Det återstår att röra om med en gaffel.Det är så du får smuligt ris.
Tidigare berättade vi hur man gör en pastapilaf.