Rätten som kallas ’pachat’ är populär inte bara i Mordovia, utan också utanför detta ämne i Ryska federationen..
Inget konstigt: maten är mycket aptitretande, så gourmeter från olika regioner uppmärksammade den..
Vad är ’pachat’? Dessa är pannkakor som kännetecknas av sin fluffighet och ljusa smak.
Skålen får sådana egenskaper på grund av användningen av jäst och två typer av mjöl samtidigt.
Receptet på mordoviska pannkakor delades av Yulia Arkhipova, en expert på nätverkspublikationen Belnovosti inom matlagningsområdet, en kock och en bagare i fjärde klass.
Hur man lagar pachat
Häll 100 milliliter varm mjölk i en stor skål, tillsätt 10 gram jäst, 2 matskedar strösocker och en halv tesked salt.
När ingredienserna löser sig i den vita drycken måste du tillsätta vetemjöl (3 matskedar) och hirsmjöl (2 matskedar).
Bryt sedan 2 ägg i en skål, häll ytterligare 100 milliliter mjölk och blanda innehållet i behållaren väl.
Lämna den resulterande massan på en varm plats i ett par timmar.
Resultatet är en idealisk pannkaksbotten, från vilken du behöver steka tunnbröden.
Pannkakorna kommer att bli otroligt luftiga och goda.