HomeUncategorizedMjölk rinner iväg när den kokas: hur man hanterar problemet

Mjölk rinner iväg när den kokas: hur man hanterar problemet

När det blir nödvändigt att koka mjölk oroar sig många hemmafruar: alltför ofta under värmebehandlingen ’springer den iväg.’.

I det här fallet måste du tvätta spisen och produktens totala volym blir mindre..

Vår tidnings matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova, tror dock att några knep kommer att hjälpa till att lösa problemet.

Vad är de?

Lämna inte spisen

Hela processen med att koka mjölk tar inte mycket tid, så det är bättre att inte lämna spisen.Om du hela tiden rör om produkten kommer den inte att kunna ’fly’.

Vad kan man lägga i pannan?

Erfarna kockar har länge känt till detta beprövade trick: du behöver bara lägga vissa föremål i pannan som kommer att förhindra att mjölken ’flykter’.

Till exempel kan du ta en ren liten tallrik (fat), placera föremålet med framsidan nedåt.Du kan också ta ett nytt lock för att sömma: lockets sidor placeras på botten av pannan.

Också i butiker för hemmafruar kan du hitta speciella tillbehör för kokande mjölk: i det här fallet kommer vätskan alltid att förbli i pannan.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna