HomeUncategorizedMinus 1 minut: hemligheten till att göra perfekt pasta

Minus 1 minut: hemligheten till att göra perfekt pasta

Att laga pasta anses vara en av de enklaste kulinariska procedurerna..

Och ändå lyckas många hemmafruar aldrig få den godaste maträtten..

Under värmebehandling förlorar pasta ofta sin ljusa smak och fördelaktiga egenskaper.

Dessutom kan maten vara för mjuk.

Men om du följer en enkel kulinarisk regel kommer pastan alltid att bli aptitretande, hälsosam och lagom hård.

Kärnan i regeln är ’minus 1 minut’

Många hemmafruar lagar pasta exakt den tid som anges på förpackningen.

Men expert på det kulinariska området för Belnovosti-nätverkets publikation, kock, bagare i den fjärde kategorin, Yulia Arkhipova, rekommenderar att du väljer en annan strategi.

Specialisten föreslår att du stoppar pastakokningen exakt 1 minut före den angivna tiden.

Med andra ord, om tillverkaren föreslår tillagning av produkten i 10 minuter, bör värmebehandlingens varaktighet vara 9 minuter.

I det här fallet blir pastan al dente.Rätten blir lite hård.Men det är i den här formen som maten är så hälsosam och god som möjligt.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna