HomeUncategorizedLägg till detta till varm kefir för att göra pajerna luftiga: ett...

Lägg till detta till varm kefir för att göra pajerna luftiga: ett universellt degrecept

Pajerdegen kan tillagas med vanlig kefir, och det är inte så svårt som det verkar..

Men du måste kunna några knep för att göra degen luftig..

Vår tidningsexpert Yulia Arkhipova, en kock och bagare i den fjärde kategorin, berättade för oss hur man förbereder en universell deg för pajer med valfri fyllning.

Du behöver:

  • kefir – 250 ml.
  • mjöl – 450 gr.
  • ägg – 1 st.
  • vegetabilisk olja – 20 gr.
  • smör – 20 gr.
  • socker – 1 msk.l.
  • salt – 0,5 tsk.l.
  • läsk – 1 tsk.l.
  • Hur man lagar mat

    1.Häll varm kefir i en skål och tillsätt ägg, socker och salt, rör om tills det är helt upplöst.

    2.Tillsätt vegetabilisk olja och smält smör till den resulterande massan.

    3.Blanda mjöl och läsk och sikta ner i en skål, knåda degen.

    4.Efter att ha knådat degen, smörj den med vegetabilisk olja och låt stå i 15 minuter under matfilm.

    Resultatet blir en elastisk och elastisk deg, och pajer på den kan förberedas med vilken fyllning som helst.

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna