Som namnet antyder måste en av ingredienserna i en gräddsås vara smör..
Vad brukar amatörkockar göra innan de lägger till denna ingrediens?.
De smälter smöret för att det ska bli så flytande som möjligt.
Men en expert inom det kulinariska området för Belnovosti-nätverkets publikation, kock, bagare i den fjärde kategorin, Yulia Arkhipova, kallar detta tillvägagångssätt felaktigt.
Specialisten är säker: att använda smält smör tillåter dig inte att få den mjukaste såsen.
Vad man ska göra med smöret innan man lägger det i såsen
En fet produkt ska aldrig smältas.
Den måste kylas och sedan rivas eller hackas mycket fint.
Det är smörbitarna som ska tillsättas såsen, inte vätskan!
Efter att ha ’kombinerat’ med de varma ingredienserna börjar smöret smälta.
Som ett resultat kommer produkten att börja fördelas jämnt över hela den flytande kryddningen.
Resultatet blir den mest aptitretande såsen med perfekt konsistens.
Konsistensen blir sammetslen.Smaksättningen blir otroligt mör.Även en erfaren gourmet kommer att bli nöjd med denna sås.