När vi lagar en hel kyckling i ugnen har vi höga förväntningar på rätten..
Varje hemmafru vill att fågeln ska vara så god som möjligt..
Ett viktigt villkor är närvaron av en skorpa.Tack vare det förblir köttet mjukt och mört, konstaterar kocken Yulia Arkhipova, expert på matlagningsområdet för vår tidning.
Vilka 3 hemligheter hjälper dig att uppnå önskat resultat?
Blanda honung med senap och soja
Denna hemlighet används av många professionella kockar som förbereder den mest utsökta och högkvalitativa kycklingen.Dessa tre ingredienser kommer att säkerställa en vacker skorpa.
Det är ingen skam att sätta en sådan rätt på bordet även på helgdagar.
Cognac
Det här alternativet är mer oväntat, men kockar använder konjak ganska ofta.Den alkoholhaltiga drycken låter inte bara skorpan dyka upp, utan gör även själva kycklingen flera gånger godare.
Gräddfil
Om du inte är redo för sådana experiment, var uppmärksam på vanlig gräddfil: det låter dig också få en skorpa.
Att använda gräddfil kommer också att göra fågeln mer öm.