HomeUncategorizedKrispiga på utsidan, möra på insidan och super nyttiga: Hur man gör...

Krispiga på utsidan, möra på insidan och super nyttiga: Hur man gör perfekta pommes frites – ett matlagningsknep

Pommes frites är extremt populära bland gourmeter..

Rätten kombinerar crunch, ömhet och en mycket ljus smak..

Men maten har allvarliga nackdelar: högt kaloriinnehåll och ett överflöd av fett.

Faktum är att värmebehandlingen av hackade grönsaker utförs i en behållare med en stor mängd olja.

Hur lagar man välsmakande, men inte så skadliga pommes frites?

Svaret är enkelt: du måste sluta använda en stekpanna eller fritös.

Det visar sig att läckra potatisstrån kan tillagas i ugnen.Receptet delades av Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti-nätverkets publikation inom matlagningsområdet, en kock och en bagare i fjärde klass.

Hur man gör hälsosamma pommes frites

Skala först knölarna och skär dem i tärningar.

Blanda sedan de resulterande potatisbitarna med en liten mängd vegetabilisk olja.

Förresten kan du först tillsätta lite hackad vitlök till den trögflytande vätskan.

Försök att blanda potatisen så att varje block täcks med ett oljelager.

Nästa steg: ta en bakplåt, täck den med bakplåtspapper och häll ut potatisbitarna.

Placera plåten med allt innehåll i den övre tredjedelen av en ugn som är förvärmd till 180 grader.Gräddningstiden ska vara 20-25 minuter.

Slutresultatet är perfekta pommes frites: nyttiga (eftersom det finns lite olja), gott, krispigt på utsidan och mjukt på insidan.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna