HomeUncategorizedInte i vinäger eller kefir: detta är vad de marinerar kött i...

Inte i vinäger eller kefir: detta är vad de marinerar kött i i Asien – rätten blir riktigt mjuk och saftig

Det asiatiska köket är känt för ett stort antal riktigt aptitretande rätter..

Dessutom finns det i Asien en speciell metod för att tillaga kötträtter..

Så i denna del av världen är det inte vanligt att marinera kött i kefir eller vinäger.

Med andra ord försöker asiater att inte använda sura vätskor för att mjuka upp köttbitar.

Sojasås används.Det är tack vare honom som köttet får verklig mörhet.

Yulia Arkhipova, expert på Belnovosti onlinepublikation inom matlagningsområdet, en kock och bagare i den fjärde kategorin, talade om denna viktiga punkt.

Varför du inte bör marinera kött i vinäger eller kefir

Ja, dessa vätskor mjukar upp köttbitar ganska bra.

Men det finns ett allvarligt problem: om du håller köttet i en sådan marinad lite längre än förväntat, kommer du att få en väldigt seg maträtt istället för en mör.

En liknande konsekvens kan göra sig påmind om marinaden visar sig vara för sur.

Varför sojasås är en bra marinad

Användning av denna produkt garanterar mörning av kött.

Köttprodukter förblir möra och saftiga även om de är i soja för länge.

Produkten av sojabönsjäsning är också bra eftersom den, till skillnad från vinäger, innehåller många komponenter som är viktiga för människokroppen.På grund av denna marinad blir kötträtten mer hälsosam.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna