Det är osannolikt att någon av oss känner lusten att äta något tungt och varmt när solen är het utanför fönstret..
Det är därför på sommaren många föredrar gamla goda okroshka.Om du redan är trött på den här rätten, ta då råd från en expert från BelNovosti-nätverkets publikation, laga Yulia Arkhipova och förbered spansk gazpacho – det bästa lunchalternativet för en varm sommardag..
För att göra detta måste du gå till butiken med följande lista över produkter:
Bli inte orolig över det faktum att ingredienslistan ser ganska imponerande ut – tillagningsprocessen tar dig inte mer än en halvtimme.
Ta först bort skalet från tomaterna – för att göra uppgiften lättare, gör korsformade snitt på dem och lägg dem i kokande vatten i 30 sekunder.Överför dem sedan till isvatten – efter sådana manipulationer kommer du enkelt att kunna bli av med huden.
Skär tomaterna i bitar, skala och kärna ur gurkan och skär den i tärningar.Gör likadant med paprikan, och hacka löken och vitlöken.
Mixa nu alla hackade grönsaker med vinäger, olivolja, salt, peppar, apelsinjuice och basilika i en mixer tills det är slätt.
Allt som återstår är att hälla soppan i en stor skål och ställa den i kylen där den svalnar.Före servering, smaka av rätten och, om du tycker det behövs, tillsätt mer salt eller peppar.