HomeUncategorizedHur pasta tillverkas i Italien - hemligheter från kocken Gennaro Contaldo: varje...

Hur pasta tillverkas i Italien – hemligheter från kocken Gennaro Contaldo: varje hemmafru kan kopiera det

Att göra äkta italiensk pasta är inte så svårt, varje hemmafru kan göra det.

Vi berättar hemligheterna med att laga pasta från den berömda italienska kocken Gennaro Contaldo.

Hur pasta tillagas i Italien

Enligt zenkanalen The Technologist’s Kitchen bör du laga pasta i en stor kruka.

Häll mycket vatten (en liter per 100 gram pasta), täck potten med lock, låt vattnet koka kraftigt.

Tillsätt salt, lägg pastan.Du behöver inte laga mycket, för en person räcker det att ta 100-125 gram pasta.

Täck över kastrullen med ett lock så att vattnet kokar snabbare.Pastan ska koka i det kokande vattnet.

När vattnet kokar, ta av locket och koka tills pastan är al dente, rör om ibland.Riktig italiensk pasta ska vara något underkokt.

Vattnet som pastan kokats i hälls inte ut utan används till att göra en sås.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna