Lever kan användas för att tillaga en mängd olika rätter..
Samtidigt förblir experten från nätverkspublikationen BelNovosti, kocken Yulia Arkhipova, trogen klassikerna och föredrar att stuva levern i en stekpanna..
Vi kommer att berätta hur du väljer en produkt som är lämplig för detta ändamål i den här artikeln, och vi börjar med att lista de typer av lever som finns i butikerna.
Kycklinglever
Kycklinglever har en ljus scharlakansröd färg och en delikat krämig smak, passar bra med grädde, gräddfil, grekisk yoghurt och smör.
Fläsklever
Den innehåller mer fett jämfört med kyckling eller nötkött, men samtidigt är fläsklever den känsligaste i smaken, med en lätt kryddig sötma.Kombinationen av fläsklever med lök, vitlök, morötter, paprika och varma senapsbaserade såser är drömmen för varje gourmet.
Nötlever
Denna typ av lever är mörkröd till färgen, tät i konsistensen och blir mjuk och saftig när den stuvas med gräddfil eller rött vin.
Hur man väljer lever för stuvning
Det rekommenderas att välja färskvara istället för fryst.En lever av hög kvalitet ska vara elastisk, slät, utan skador, repor, torkade områden och mörka fläckar.
Färgen ska vara enhetlig och rik, och doften ska vara frisk och lätt söt.
Om du köper fryst lever, var uppmärksam på förpackningsdatum.En annan viktig indikator är isens tjocklek.Den ska vara tunn och nästan osynlig.Om det är för mycket is kan lagringsvillkoren ha brutits, och det blir svårt att släcka en sådan lever utan att tappa smaken.