HomeUncategorizedHur man väljer pollock: även billig fisk kommer att smaka bra om...

Hur man väljer pollock: även billig fisk kommer att smaka bra om den är färsk

Som regel säljs pollock fryst, men det händer också att säljaren erbjuder en hel färsk fisk.

Kocken Yulia Arkhipova, en expert på BelNovosti online-utgåva, berättade för oss hur man väljer en kvalitetsprodukt.

Tecken på färsk fisk

Innan du köper, se till att pollocken har konvexa och klara ögon och att gälarna är röda och fria från fläckar.Ett annat viktigt tecken på att fisken är färsk är frånvaron av slem eller plack på ytan av slaktkroppen.

Och tveka naturligtvis inte att lukta på fisken: den ska ha en frisk lukt utan orenheter.

Om du köper fisk utan huvud ska du vara uppmärksam på att det inte finns några ärr eller gula fläckar på slaktkroppen.

De som föredrar filéer ska se till att ytan är ljus, jämn och fri från fläckar.

Hur man skär pollock

Det är ganska enkelt att göra: den här lilla fisken tar dig inte mer än 15 minuter att bearbeta.

Skölj slaktkroppen, klipp av fenorna, rensa den och skala bort fjällen.Gör ett snitt längs ryggen, dela i två delar och ta bort benen.

Skär slutligen fisken i bitstora bitar.

Tidigare berättade ’BelNews’ vilket smör du skulle ta i butiken.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna