HomeUncategorizedHur man väljer och lagrar kaprifol: allt du behöver veta om bären

Hur man väljer och lagrar kaprifol: allt du behöver veta om bären

Listan över bär som tidigare odlades i trädgårdar är inte så lång: den inkluderar jordgubbar, hallon, körsbär, vinbär och krusbär..

Idag har utbudet av bär utökats avsevärt – björnbär, shadberry, blåbär och kaprifol odlas också i olika regioner..

Låt oss prata om det senare: dess hälsofördelar beror naturligtvis på dess sammansättning, som innehåller vitaminer, mineraler och antioxidanter.Nedan svarade expert på BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova, på andra vanliga frågor.

Hur man väljer kaprifol

Bärens mognadsgrad kan bestämmas efter färg.Frukterna kan skördas när de får en enhetlig blå eller lila nyans.

En annan indikator på mognad är enkel separation från grenen: bara rör den lätt, så faller bären i din hand.

Om du köper kaprifol i butik eller marknad, var uppmärksam på bärens enhetliga färg.Kontrollera också deras integritet, eftersom även ett fåtal skadade bär kommer att avsevärt minska deras hållbarhet.

Hur man förvarar bär

Färska bär kan förvaras i kylen i 1-2 dagar.Det rekommenderas först att överföra dem till platta behållare och sprida dem i ett tunt lager.

För längre förvaring, placera kaprifol i frysen direkt efter skörd eller inköp.

I framtiden kan frysta bär användas till smoothies, pajer och sylt.

Tidigare har vi berättat vad som behöver göras med pärlkorn för att göra gröten godare.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna