HomeUncategorizedHur man väljer en söt melon: sprutmetoden

Hur man väljer en söt melon: sprutmetoden

Kom ihåg hur ofta du, i hopp om att njuta av den söta och saftiga fruktköttet från en melon, tog hem omogna och absolut smaklösa frukter?.

För att undvika att hamna i problem igen, nästa gång när du väljer frukt, använd råd från en expert från BelNovosti-nätverkets publikation, kock Yulia Arkhipova – hon berättade för oss vad vi ska leta efter när du väljer en melon.

Arom

När melonen är mogen kommer den att avge en stark arom som liknar vanilj eller honung.

Om din näsa inte upptäcker något, oavsett hur hårt du nosar, kanske du borde skjuta upp att köpa frukt till bättre tider.

Svans och nos

Undersök frukten från alla håll och ägna särskild uppmärksamhet åt dess svans och näsa.

Så svansen på en melon är tänkt att vara grå och torkad – en grön stjälk indikerar att skörden skördades för tidigt.Näsan ska i sin tur vara mjuk, utan fläckar eller röta.

Skorpa

Innan du köper, ’pressa’ melonen: ett elastiskt skal som inte trycker under dina händer indikerar att frukten är färsk och mogen.

Sprutan metod

Det finns ett annat, milt uttryckt, ovanligt sätt att kontrollera en melon för mognad, för vilket du behöver en spruta.

Gör en punktering till ett djup av cirka 1 centimeter, samla saften och smaka på den – om den är söt, kommer melonen att vara densamma.Det är dock synd att den här metoden sannolikt inte kommer att användas på marknaden eller i snabbköpet.

Tidigare berättade vi för dig vilken typ av vatten du ska kasta frysta dumplings i – kallt eller kokande.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna