HomeUncategorizedHur man saltar röd fisk hemma: recept med exakta proportioner av socker...

Hur man saltar röd fisk hemma: recept med exakta proportioner av socker och salt

Det är inte alls svårt att salta röd fisk hemma, det viktigaste är att välja ett bra recept och följa proportionerna.

Hur man får en välsmakande röd fisk, berättar experten för nätverksutgåvan ’Belnovosti’ inom matlagning, kock, bagare i fjärde kategorin Yulia Arkhipova.

Hur man saltar röd fisk på ett välsmakande sätt

För ett kilo röd fisk behöver du två matskedar salt, en tesked svartpeppar (helst nymald), en matsked socker och 10 dillkvistar.

Blanda salt, peppar och socker i en liten behållare och hacka dillen.

Befria filéerna från ben, skölj, torka med hushållspapper och gnid in båda sidor med kryddorna.

Lägg filéerna i en lufttät behållare, strö över dill, täck över och ställ i kylen i 4 timmar.

Tidigare berättade experten hur man lagar sallad ’Mäns frukost’.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna