Ingenting orsakar så aktiva diskussioner som korrekt införande av salt vid tillagning av kötträtter..
Om ett fel uppstår kan produkten bli torr eller intetsägande..
Båda alternativen är oattraktiva, konstaterar kocken Yulia Arkhipova, expert på matlagningsområdet för vår tidning.
Hur man saltar kött på rätt sätt
När det kommer till matlagning
Först och främst måste du bestämma dig för rätt mängd salt.För varje liter vatten är det vanligt att ta ungefär en halv liten sked salt.Denna mängd anses vara optimal.
Tillsätt köttet, låt vattnet koka upp och ta bort skummet.Efter detta, tillsätt omedelbart den nödvändiga mängden salt.
I det här fallet kommer köttet att bli perfekt.
När det kommer till stekning
I det här fallet, om salt används felaktigt, kan produkten bli hopplöst bortskämd.Därför bör du vara försiktig.
Det finns bara två alternativ för korrekt saltadministrering.
Den första är att salt införs tillsammans med marinaden minst 60 minuter före tillagning.Det andra alternativet är enklare: du bör salta produkten endast vid servering, men det rekommenderas att vänta fem till tio minuter innan du äter.