HomeUncategorizedHur man pressar 3 gånger mer juice ur en citron: ett litet...

Hur man pressar 3 gånger mer juice ur en citron: ett litet knep

Citronsaft används ofta i matlagning..

Det är trots allt en viktig ingrediens i vissa bakverk och många salladsdressingar..

Dessutom kan den sura drycken användas vid tillagning av fisk.

Du kan också helt enkelt lägga till citronsaft i vattnet: du får en uppfriskande och mycket hälsosam dryck.

Men många amatörkockar klagar över att de inte kan pressa ut tillräckligt med juice ur en citrusfrukt.

Men proffs vet om ett knep som låter dig få mycket juice från en citron.

Detta trick delades av Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, en kock och bagare i fjärde klass.

Hur man pressar mycket juice ur en citron

Lägg citronen i en kastrull och häll vatten i behållaren.

Det ska finnas precis tillräckligt med vätska för att helt täcka citrusfrukten.

Ta bort citronen, ställ skålen med vatten på spisen och sätt på brännaren.

När vätskan är väl uppvärmd (temperaturen ska vara ca 50 grader), lägg citron i den.

Efter exakt 120 sekunder, ta bort frukten och vänta tills den inte längre är särskilt varm.

Rulla den varma citronen över bordet, skär citrusfrukten på längden och börja pressa saften i en djup behållare.Använd en gaffel, inte en sked!

Du kommer att få 3 gånger mer juice än vanligt.För det första kommer hög temperatur att ’tvinga’ citronen att ’ge upp’ mycket vätska.För det andra kommer överflöd av juice att underlättas av skalets mjukhet.För det tredje, ett stort snitt gör att du också kan pressa ut mycket dryck.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna