Sparris förstör inte figuren, och du kan odla den utan större svårighet i din sommarstuga..
De flesta tror att endast vit sparris kan syltas.Men den gröna är inte sämre.
Vår tidningsexpert Yulia Arkhipova, en fjärde klassens kock och bagare, berättade för oss hur man picklar sparris för vintern.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.Unga sparrisskott är bäst lämpade för detta.De gamla måste förberedas – ta bort de täta stjälkarna vid basen av växten.
Stjälkarna skärs i längd så att de får plats i burken.Häll sedan kokande vatten i 1-2 minuter, varefter vattnet töms.
2.Vitlöken måste skalas, men inte hackas.
3.Förbered marinaden: tillsätt vinäger, salt, socker, pepparkorn i vattnet, koka upp, men koka inte.
4.Lägg vitlök, 1 tsk senap, sparris i burkar och fyll med marinad.
5.Placera burkarna i en kastrull med varmt vatten och sterilisera arbetsstycket i 10-15 minuter.
Stäng locken, låt toppen ligga nere, täck med en handduk och låt stå i rumstemperatur tills den svalnat helt.
Förvara på en mörk och sval plats.
Tidigare berättade vi för dig hur man gör persiljepannkakor.