Bland andra vinterpreparat är beredningen av gurkor mest utbredd.De är salta, inlagda, rullade ihop individuellt och med andra grönsaker..
Varje hemmafru har ett par favoritrecept.Men det finns definitivt en plats på hyllan för detta recept.
Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en fjärde klassens kock och bagare, berättade för oss hur man picklar gurka på finsk stil.
Du behöver:
Hur man lagar mat
1.Rena gurkor ska skäras i tjocka medaljonger.
2.För att förbereda marinaden måste du lägga till kryddorna enligt listan i vattnet, och efter att vattnet kokar, tillsätt vinäger.
3.Tillsätt sedan hackad gurka i den varma marinaden och låt allt koka upp igen.Gurkor kan ändra färg, men måste behålla en tät struktur.
4.Arbetsstycket placeras i steriliserade burkar tillsammans med marinaden, burkarna rullas ihop, vänds och täcks, lämnar i denna form tills de är helt kylda.
När de är klara förvaras arbetsstyckena på en sval plats.