HomeUncategorizedHur man lagar zucchini kotletter: ett beprövat recept

Hur man lagar zucchini kotletter: ett beprövat recept

På sommaren rekommenderas det att vara särskilt uppmärksam på säsongsbetonade produkter, eftersom de är bra för hälsan..

En av dessa värdefulla ’gåvor’ under den varma årstiden är zucchini..

Vår tidnings matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova, föreslog ett recept på en utmärkt grönsaksrätt.

Hur lagar man zucchini kotletter?

Lista över ingredienser

– lite mindre än ett kilo zucchini (cirka 800 gram);
– några myntablad och en massa grönska;
– 2 ägg;
– några salladslökar;
– 50 gram hård ost;
– två vitlöksklyftor;
– fyra matskedar mjöl;
– panering (hur lång tid tar det);
– salt och kryddor.

Matlagningsprocess

Zucchini ska tvättas och skalas.Hacka sedan grönsaken på ett medium rivjärn och strö över salt.Det är värt att vänta en halvtimme: grönsaksberedningen pressas ut.

Hacka vitlöken med en kniv, liksom grönsakerna och löken, och tillsätt ingredienserna till zucchinin.

Osten ska rivas och läggas till huvudblandningen tillsammans med äggen.Låt tills det är slätt, tillsätt kryddor och mjöl, blanda igen.

Panera sedan kotletterna och börja steka: när en skorpa dyker upp kan du lugnt vända kotletterna.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna