Ris är en universell produkt som kan användas för att tillaga både huvudrätter och efterrätter..
Och om vi oftast lagar tillbehör, risotto och pilaff, så förknippas sötgröt främst med barnmat..
Det är dock värt att prova ett recept som är perfekt för både barnmenyer och vuxenkost, konstaterar kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings kulinariska expert.
Hur lagar man risgrynsgröt med choklad?
Produkter
– ett halvt glas ris;
– två glas mjölk;
– en stor sked kakao;
– en halv chokladkaka.
– två stora skedar socker (du kan lägga till vanilj om så önskas);
– lite salt.
Matlagningsprocess
Du måste skölja riset först och sedan välja en lämplig panna.Blanda omedelbart salt med socker och kakao i det, för att uppnå en homogen konsistens.
Tillsätt ris och blanda igen.
Efter att ha tillsatt mjölk, koka rätten i en kvart.Kom ihåg att gröten ska röras om.När gröten är klar, tillsätt riven choklad.
Den perfekta söta och läckra rätten är redo att serveras.