Pannkakor utan mjöl. Det verkar som att det låter absurt..
Trots allt, i avsaknad av en mjölkomponent, bör resultatet bli något bredbart och inte särskilt aptitligt..
Faktum är att pannkakor kan bli ganska goda utan mjöl.
Dessutom är detta resultat garanterat om du väljer en lämplig ersättning för bulkingrediensen.
Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, en kock och bagare i den fjärde kategorin, talade om en intressant alternativ komponent.
Pannkaksrecept utan mjöl
Naturligtvis behövs en ingrediens för att göra degen mindre flytande.
Men det är bättre att inte använda mjöl, utan. mannagryn.
För två ägg bör det finnas 300 gram mannagryn, ett glas kefir, 3 msk.l.strösocker och en halv tesked bordssalt.
Blanda alla ovanstående komponenter och lämna den resulterande massan ’ensam’ i en halvtimme.
När denna tid har gått, använd en annan tillsats – bakpulver (0,5 tsk.l.).
Efter fem minuter kan du börja steka pannkakorna.
Resultatet blir en rätt som blir otroligt fluffig och mör.
Det är värt att betona att grynpannkakor behåller sin idealiska konsistens under lång tid.