HomeUncategorizedHur man lagar linser ordentligt för att vara utsökt: 3 viktiga punkter

Hur man lagar linser ordentligt för att vara utsökt: 3 viktiga punkter

Linser kan utan tvekan betraktas som bland de hälsosammaste livsmedlen.

Det är en värdefull källa till vegetabiliskt protein av hög kvalitet och andra viktiga element.

Därför måste du lära dig att laga denna värdefulla baljväxt på rätt sätt.Vår tidnings expertkock Yulia Arkhipova uppmärksammar tre viktiga punkter.

Vad de består av

Ta hänsyn till variationen av linser

Vissa sorters linser passar bra till soppor och puréer eftersom de kokar snabbt och bra.Andra sorter håller formen bra och kan vara ett bra tillbehör.

Tillagningstiden beror på detta.

Skölj ur

För alla baljväxter är blötläggning en viktig del av tillagningsprocessen.Linser behöver inte blötläggas.

Den måste dock sköljas länge och noggrant.

Kryddor

Linser blir bara mer smakrika och livfulla om du kan välja bra kryddor.Asafetida, granulerad vitlök, peppar, gurkmeja, malen ingefära och curry är utmärkta alternativ.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna