Vissa människor tror att kebab av hög kvalitet bara kommer från ’riktigt’ kött..
Men kycklingkebab kan alltid tillagas perfekt..
I det här fallet, med minimal ansträngning och lägre kostnader, kan du presentera en maträtt av utmärkt kvalitet, noterade kocken Yulia Arkhipova, expert på matlagningsområdet för vår tidning.
Hur lagar man utsökt kycklingkebab?
Lista över ingredienser
– ett halvt kilo kycklingfilé;
– två medelstora söta paprikor;
– salt och peppar efter eget gottfinnande;
– två stora skedar vinäger;
– två stora skedar god, luktfri vegetabilisk olja;
– åtta cocktailtomater (eller körsbärstomater).
Matlagningsmetod
Dela kycklingfilén i shashlikbitar.De ska inte vara för små eller stora.Kombinera sedan vinägern med salt och peppar.För övrigt kan du lägga till andra kryddor som du vill.Tillsätt vegetabilisk olja.
Vi bearbetar kycklingbitarna med blandningen.
Kycklingen ligger kvar i denna marinad i 30 till 60 minuter.Mal den söta pepparn.Vi lägger en bit paprika, tomat och kyckling på varje spett i tur och ordning.
Sedan börjar vi matlagningsprocessen.