HomeUncategorizedHur man lagar fyllda tomater: en färsk aptitretare med en originalfyllning

Hur man lagar fyllda tomater: en färsk aptitretare med en originalfyllning

Man måste ofta stoppa i paprika, zucchini och ibland även pumpa, men sådana knep görs sällan med tomater..

Och det är helt förgäves, för resultatet är ett fräscht och mycket näringsrikt mellanmål fyllt med keso, fetaost och örter..

Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en fjärdeklassig kock och bagare, berättade för oss hur man lagar mat.

Du behöver:

  • tomater – 5 st.
  • keso – 200 gr.
  • fetaost – 150 gr.
  • vitlök – 2 kryddnejlika.
  • gräddfil – 2 msk.l.
  • oliver, örter och kryddor efter smak.
  • Hur man lagar mat

    1.För rena tomater måste du skära av topparna för att få en platt bas, liksom platsen där stjälken fäster.

    2.Sedan, genom ett hål som gjorts vid basen av stjälken, måste du använda en tesked för att välja frön och kärna så att endast de ihåliga väggarna på frukten återstår.

    3.Förbered fyllningen: för att göra detta måste du passera vitlöken genom en press, finhacka örterna, hacka oliverna, blanda gräddfil, keso och fetaost tillsammans och blanda sedan alla ingredienserna.

    4.Tillsätt kryddor och salt till den resulterande massan efter smak, blanda väl och fyll i tomaterna.

    Ovanpå aptitretaren kan du dekorera den med halvor av oliver eller strö över hackade örter.smaklig måltid!

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna