Även vanliga äggröra, som har ett rykte som en ’specialrätt’ för ensamstående män och studenter, är inte alltid perfekta..
Trots enkelheten med att steka ägg har kokning av äggröra också sina egna regler och rekommendationer..
Därför är det värt att uppmärksamma de fyra hemligheterna bakom den ideala maträtten, påminner vår tidnings kulinariska expert, kock Yulia Arkhipova.
Vad är de?
Produkternas färskhet
Inte alla hemmafruar vet att de mest fantastiska äggröran erhålls om du använder färska ingredienser.Var därför uppmärksam på produktionsdatumet när du köper ägg.
Urval av stekredskap
Många människor älskar gjutjärnspannor på grund av deras förmåga att ge perfekt jämn uppvärmning.Ett bättre alternativ skulle dock vara non-stick kokkärl.
Temperatur
Ägg ska inte stekas om du inte har värmt upp pannan ordentligt.Därför bör du först vänta några minuter och först sedan skicka äggen.
Mängd olja
Om du inte tillsätter tillräckligt med fett fastnar äggen i pannan.Kom därför ihåg de korrekta proportionerna: ta en liten sked olja för ett ägg.