HomeUncategorizedHur man lagar champinjoner på georgiska: en mycket mättande aptitretare

Hur man lagar champinjoner på georgiska: en mycket mättande aptitretare

Vanligtvis består det kaukasiska köket av kött, fågel och grönsaker.Svampar på georgiska är inte så vanliga..

Georgiska champinjoner visar sig vara väldigt mättande, och efter ett sådant mellanmål kommer du inte att vilja tänka på mat på länge..

Vår tidnings expert Yulia Arkhipova, en fjärdeklassig kock och bagare, berättade för oss hur man lagar mat.

Du behöver:

  • champinjoner – 400 gr.
  • lök – 2 st.
  • peppar och salt efter smak.
  • vitlök – 1-2 kryddnejlika.
  • gräddfil (15%) – 2 msk.l.
  • ost – 150 gr.
  • aromatiska örter – 1 tsk.l.
  • örter efter smak och vegetabilisk olja.
  • Hur man lagar mat

    1.Champinjonerna är medelstora.De tvättas och skärs i två halvor.

    2.Den skalade löken ska skäras i fyra delar och skäras i medelstora bitar och stek sedan i en stekpanna med vegetabilisk olja över hög värme i 5-6 minuter.

    3.När du är klar, tillsätt svampen och stek ytterligare 10-12 minuter på hög värme.

    4.Tillsätt kryddor, hackad vitlök, blanda, ta bort från värmen och lägg i en ugnsform.

    5.Blanda gräddfil, riven ost, örter och häll denna sås jämnt över svampen.

    Värm ugnen till 200 grader Celsius och grädda i 15 minuter.När du är klar, strö över hackade örter och servera.smaklig måltid!

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna