Grönsaker till middag är det perfekta sättet att gå till sängs mättad utan att skada din figur.
Med så många säsongsgrönsaker på marknaden just nu, varför inte laga auberginer.
Experten på vår tidning Yulia Arkhipova – kock, bagare i den fjärde kategorin berättade hur man lagar auberginer utan ägg och kött.
Obligatoriskt:
auberginer 2 st;
kikärter 100 gr;
vegetabilisk olja 4 msk.л;
koriander 1 knippe;
persilja 4 kvistar;
vitlök 2 kryddnejlikor;
citronsaft 2 msk.л;
vinäger (vitvinsvinäger) 1 msk.л;
salt och kryddor efter smak.
Hur man lagar mat
1.Kikärter för att laga denna maträtt blötläggs bättre från morgonen eller åtminstone i 4-6 timmar.
2.När den är klar, koka den i saltat vatten i 1-1,5 timme, men överkoka den inte.
3.Aubergine ska skäras i grova tärningar, stekas i vegetabilisk olja tills den är brun, saltas och sedan stuvas tills den är klar.
4.Vid den här tiden måste du hugga örter och vitlök, tillsätt kryddor (rekommenderas för denna maträtt paprika och zira).
Tillsätt sedan här olivolja, vinäger och citronsaft – du får en dressing.
5.Blanda auberginerna, kikärtorna och dressingen, låt stå i kylen i 2 timmar och servera.Bon appetit!
Tidigare berättade vi vad mjukheten i stekt lever beror på.