HomeUncategorizedHur man lagar ärtor på 15 minuter: en hemlig tillsats - du...

Hur man lagar ärtor på 15 minuter: en hemlig tillsats – du kommer definitivt att hitta den i ditt köksskåp

Tillagningstiden för torra krossade ärtor är mer än en timme, och för hela ärter tar det mer än två timmar..

Naturligtvis kan förblötning påskynda processen avsevärt..

Om detta villkor är uppfyllt kan krossade ärtor vara klara på en halvtimme och hela på cirka 50 minuter.

Går det att göra matlagningsärter ännu snabbare? Till exempel 15 minuter?

Enligt kulinarisk expert från Belnovosti onlinepublikation, kock, bagare i den fjärde kategorin Yulia Arkhipova, är detta fullt möjligt.

Tillsats för att påskynda kokningen av ärter

Specialisten betonar: du kan snabbt ta ärter till beredskap med bakpulver.

10 minuter efter att vattnet kokar måste du tillsätta lite natriumbikarbonat till vätskan.

Det är viktigt att inte överdriva det: en tesked räcker till fyra liter vatten.

Blir det för mycket läsk får ärtorna inte den mest behagliga smaken.

Men om mängden natriumbikarbonat visar sig vara måttlig, kommer endast en positiv effekt att uppnås: ärtorna kommer troligen att mjukna inom 5 minuter.

Det är möjligt att du måste vänta ett par minuter extra.Men ändå kommer det önskade resultatet att uppnås mycket snabbt.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna