HomeUncategorizedHur man läcker picklar gurkor för vintern: ett recept från bulgariska hemmafruar

Hur man läcker picklar gurkor för vintern: ett recept från bulgariska hemmafruar

Oavsett hur välsmakande pickles kan tyckas, anser vilken hemmafru det är sin plikt att sylta en eller två burkar för variation..

Du kan laga mat enligt ditt favoritrecept, eller så kan du prova något nytt varje år..

Vår tidningsexpert Yulia Arkhipova, en kock och bagare av fjärde klassen, berättade för oss hur man picklar gurkor på det bulgariska sättet.

Det kommer att krävas

  • gurka – 2 kg.
  • vatten – 1,5 l.
  • persilja och dill – 4-5 kvistar.
  • pepparkorn – 2-3 st.
  • kryddnejlika – 2-4 st.
  • lagerblad – 2 st.
  • socker – 4 msk.l.
  • salt – 2 msk.l.
  • vinägeressens (70%) – 2 msk.l.
  • Hur man lagar mat

    1.Lägg lagerblad, persilja, dill och kryddnejlika på botten av en ren och steril burk.

    2.Tvätta gurkorna, ta bort ändarna och lägg dem vertikalt i en burk.

    3.Häll vatten i pannan, tillsätt salt, socker och peppar, låt koka upp och häll i vinägeressensen.

    4.Fyll burken med gurka till brädden med varm marinad, täck med lock och ställ burken i en kastrull med vatten.

    Koka på medelvärme i 20 minuter, rulla sedan ihop burkarna, vänd dem och låt svalna i rumstemperatur och lägg dem sedan för förvaring.smaklig måltid!

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna