Var som helst hemmafru vet att en bra marinad bara kommer att göra den färdiga kebaben bättre..
Men i modern matlagning finns det ett så stort antal marinadalternativ att det är svindlande..
Vår tidnings expert inom matlagningsområdet, kocken Yulia Arkhipova, ger råd om att välja klassiska och beprövade alternativ.
Vilka marinadalternativ pratar vi om?
Öl med kompott
Vid första anblicken kan det tyckas att denna marinad ser för ovanlig ut, men detta är en missuppfattning.Detta är idealiskt för alla typer av kött.
Det rekommenderas att kombinera öl (mörkt) med en kompott baserad på torkad frukt.Vi tillsätter även spiskummin och salt.
’Torr’ marinad
Denna typ av marinering är framgångsrik på många sätt, eftersom den gör att du kan uppnå bra resultat.Det rekommenderas att kombinera de utvalda kryddorna och torra örter och sedan gnida blandningen på varje köttbit.
Tranbär
Denna marinad kommer inte att lämna någon oberörd, eftersom köttet blir otroligt.Använd en mixer för att puréa tranbären, tillsätt salt, peppar och lite rosmarin.