Oliviersallad har många kvaliteter, men den kan inte precis kallas kryddig..
Rätten har tvärtom en mycket återhållen och lakonisk smak..
Detta betyder dock inte att den lämpliga smaken inte kan ges, vår tidnings kulinariska expert, kock Yulia Arkhipova, avslöjar hemligheterna.
Vilka metoder kan övervägas?
Byter ut korv
Om du vill ha en intressant nyans av smak och arom, bör du säkert byta ut korven med rökt kött.Du kan också använda skinka eller bacon.
Dessa komponenter kommer att förvandla den klassiska Olivier-salladen.
Buzhenina med räkor
Ja, detta Olivier-alternativ kan inte kallas ett budgetalternativ, men för en semester eller ett betydande datum kan du överväga receptet.
Det rekommenderas att använda räkor (kokta) med kokt fläsk istället för korv.
För en klassisk salladsstorlek måste du ta cirka hundra gram kokt fläsk och cirka 150 gram kokt skaldjur.
Peppar
Innan du klär salladen måste du lägga till en nypa eventuell peppar.Vill du ha mer krydda, välj gärna chilipulver eller cayennepeppar.
Men du kan begränsa dig till paprika eller svartpeppar.