Mångfalden av rätter gjorda av en så tillgänglig grönsak som kål är imponerande: soppor, andra rätter, sallader, snacks, pajer och mer.
Den enda nackdelen är den märkliga lukt som uppstår när kål tillagas.Många tycker att den är motbjudande .
Av denna anledning delade experten på BelNovosti onlineutgåva, kocken Yulia Arkhipova, tre enkla sätt som hjälper till att bli av med den obehagliga lukten när man bräserar kål.
Vinäger
Vinäger är ett effektivt botemedel som kan hjälpa till att eliminera kålodör.Det viktigaste är att följa åtgärden, så att inte maträttens smak förstörs.
För att bli av med den specifika lukten när du stuvar kål, tillsätt lite vinäger.Dessutom är det värt att hälla socker i skålen – det hjälper till att ta bort surheten.
Salt och soda
För den här metoden behöver du kallt vatten där du måste lösa upp en matsked salt och en nypa bakpulver.
Lägg den skivade kålen i denna lösning och koka utan lock i 15-20 minuter.Töm sedan kålen i ett durkslag och koka vidare (gryta, koka eller baka).
Laurelblad
Ett sista sätt att få bort kåldoften är att tillsätta några lagerblad, en matsked vitvinsvinäger och citronsaft i vattnet.
Persilja, dill och kummin hjälper också till att minska kålens ’smak’.
Tidigare har vi berättat hur man tillagar kotletter av torrfisk på rätt sätt.