HomeUncategorizedHur man gör potatismos 2 gånger snabbare: ett litet knep med smör

Hur man gör potatismos 2 gånger snabbare: ett litet knep med smör

Potatismos är mycket populärt bland gourmeter..

Och det är inget överraskande med detta: rätten är aptitretande, perfekt mättande och passar bra till kött och grönsaker..

Men puré har en allvarlig nackdel: att laga maten tar vanligtvis mycket tid.

Ett litet knep kan dock påskynda processen avsevärt.

Yulia Arkhipova, en expert på det kulinariska området för onlinepublikationen Belnovosti, en kock och bagare i den fjärde kategorin, talade om ett intressant life hack med smör.

Hur man påskyndar beredningen av potatismos

Det kanske längsta steget i att skapa en maträtt är att koka potatisen.

Processen kan påskyndas.Först måste du skära den skalade knölen i små bitar, lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten (så att det bara täcker potatisbitarna: det ska inte vara mycket vätska).

De skalade och hackade grönsakerna ska ligga i kallt vatten i 5 minuter.

Därefter måste du sätta pannan på spisen, slå på brännaren och kasta en bit smör i skålen.

Den feta produkten smälter snabbt och skapar en film på vätskans yta, tack vare vilken potatisen blir klar mycket snabbt.Kanske om 8-10 minuter.

Därefter måste den kokta potatisen ’bearbetas’ med en mosare, blandas med mjölk och en extra portion smör.

Detta är det snabbaste sättet att förbereda puré.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna