’Så hur gör man olivier mer aptitretande?’.
Denna fråga ställs av många finsmakare som inte längre är nöjda med smaken på den populära semestersalladen.’.
Det finns ganska många sätt att ge en rätt en intressant smaksättning.
Du kan till exempel lägga champinjoner eller röd fisk i salladen.
Eller så kan du förhöja smaken på olivierna med enklare och lättare ingredienser.
Yulia Arkhipova, en expert på Belnovosti online-utgåva inom området matlagning, kock, bagare i den fjärde kategorin, berättade om denna intressanta kombination.
En kombination som förbättrar salladens smak
Vilken typ av gurka brukar du ha i olivier?
Om det är salt är det gott! I detta fall framträder en lätt kryddighet i salladen.
Använder du färsk gurka som ingrediens? Detta är också ett bra val: det gör rätten uppfriskande.
Och om båda ingredienserna är så bra är det vettigt. att använda båda.
Nästa gång kan du prova att lägga till både färsk och inlagd gurka i din olivier.
Då blir rätten mycket mer aptitretande.Den kommer att ha allt: ljus smak, krispighet och fräschör.
Tidigare gourmeter fick veta hur man förbereder ’proletär’ sallad med färsk kål och gurkor.