HomeUncategorizedHur man gör kotletter hälsosammare: erfarna kockar har avslöjat sina hemligheter

Hur man gör kotletter hälsosammare: erfarna kockar har avslöjat sina hemligheter

Många gillar kotletter som den huvudsakliga köttgodisen, som vi är vana vid att tillaga regelbundet..

Det bör dock förstås att denna maträtt är mycket långt ifrån normerna för korrekt näring..

Om du äter klassiska kotletter varje dag eller flera gånger i veckan kan du undergräva din hälsa.

Därför ger kocken Yulia Arkhipova, expert i vår tidning på matlagningsfrågor, råd om att lära sig hur man gör en maträtt mer hälsosam.

Vilka 3 regler hjälper till med detta?

Havregryn istället för bröd

Bröd ger rätten önskad nivå av saftighet och en viss fluffighet, men klassiska bullar och vitt bröd är skadligt för din figur och hälsa.

Därför är det värt att ersätta dem med havregryn.

Stek i bra olja

Det är viktigt att komma ihåg att vanlig raffinerad solrosolja kan vara skadlig.Därför är det bäst att välja olivolja för stekning.

Det finns dock en nyans här: endast raffinerade produkter är lämpliga för sådan värmebehandling.

Grönsaker

Det är bättre att ’späda ut’ köttfärsen med alla grönsaker som finns till hands.Skalade tomater, potatis, zucchini, morötter och pumpa är bra för kotletter.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna