Jordnötspasta är en av de hälsosammaste typerna av snacks som man kan tänka sig.
Vissa anser till och med att pasta är ett riktigt superlivsmedel, med mycket protein, värdefulla fetter och B-vitaminer.
Jordnötspasta av hög kvalitet är dyr.Därför kan rätten tillagas på egen hand, säger kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings matlagningsexpert.
Hur man gör jordnötspasta?
Ingredienslista
– Cirka 300 gram jordnötter;
– 2 stora skedar agavesirap (du kan ersätta flytande honung);
– En fjärdedel av en liten sked salt (fint havssalt);
– 2 stora skedar jordnötssmör.
Matlagningsprocess
Först måste du lägga ut jordnötterna på en bakplåt och skicka dem till ugnen i en kvart.Temperaturen bör vara cirka 150 grader.
När du är klar skalar du nötterna och överför dem till en mixer.
Vispa först produkten tills den är smulig.Tillsätt salt, agavesirap eller honung.Piska.Tillsätt sedan den angivna volymen jordnötssmör.
Vispa igen.I detta skede bör pastan ha perfekt konsistens.Om pastan verkar för tjock kan du alltid korrigera situationen med smör.