HomeUncategorizedHur man gör grumlig buljong klar igen: alla hemmafruar borde känna till...

Hur man gör grumlig buljong klar igen: alla hemmafruar borde känna till detta kulinariska trick

För att förbereda en klar buljong räcker det inte med enbart teori – du behöver också ha praktisk erfarenhet..

Om du saknar det senare måste du ta råd från en expert från BelNovosti-nätverkets publikation, kocken Yulia Arkhipova – hon berättade varför maträtten kan bli grumlig och hur man undviker vanliga misstag.

Val av kött

Det är värt att börja med huvudkomponenten i vilken buljong som helst – kött.Dess val påverkar i hög grad graden av transparens hos buljongen.Det bästa alternativet är kött på benet, vilket kommer att göra rätten rik och ge den en djup smak.

Om ditt mål är att få en kristallklar buljong, se till att köttbiten du väljer är fri från fett och filmer.

Tillagningstemperatur och tid

I det inledande skedet måste du koka upp vattnet och slå på värmen till maximalt.När du ser innehållet i pannan koka, sänk värmen till låg och låt locket stå på glänt.

Fortsätt koka på låg värme – på detta sätt kommer buljongen att sjuda, och dess ingredienser kommer jämnt att frigöra sin smak utan att bilda suspension eller grumlighet.

Salt och grönsaker

Salt kan också påverka buljongens klarhet, så det rekommenderas att tillsätta det i slutet av tillagningen.

Om din buljong innehåller grönsaker, lägg dem i pannan efter att ha skurit dem i stora bitar – annars kommer de säkert att sönderfalla och göra buljongen grumlig.Det är förresten bättre att lägga till grönsaker när buljongen nästan är klar.

Skala

Och slutligen, glöm inte att ta bort skalan i tid med hjälp av en hålslev.Detta är nödvändigt för att skålen ska behålla sin transparens.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna