HomeUncategorizedHur man gör en välsmakande och saftig maträtt av torr rosa lax:...

Hur man gör en välsmakande och saftig maträtt av torr rosa lax: hemligheten ligger i marinaden

För att säkerställa att rosa lax alltid är saftig och välsmakande, använd en speciell marinad..

Som kocken Yulia Arkhipova, en expert på BelNovosti nätverkspublikation, sa, är marinaden beredd snabbt och enkelt av tillgängliga ingredienser, och resultatet kommer att överträffa dina förväntningar..

Här är ingredienserna för fisk som väger 500-700 g:

  • 1 ägg.
  • 2 matskedar vegetabilisk olja.
  • 1,5 tsk sojasås.
  • 3 tsk stärkelse.
  • 1 tsk senap.
  • 0,5 tsk citronsaft.
  • 1 nypa paprika.
  • 1 nypa ingefära.
  • 1 nypa oregano.
  • svartpeppar efter smak.
  • För den som gillar saltare mat kan du tillsätta lite mer salt – lita på din smak.

    Skär fisken i 0,5 till 1 centimeter tjocka bitar.

    Efter detta kan du förbereda marinaden genom att blanda alla dessa ingredienser tills den är slät.Marinera fisken i denna sås i 20-30 minuter eller en timme.

    Det är allt: nu kan du laga fisk på vilket bekvämt sätt som helst: i ugnen, på grillen eller i en stekpanna.Om du steker i en stekpanna kan du dessutom rulla fisken i ströbröd eller mannagryn.

    I denna marinad blir rosa lax väldigt saftig och välsmakande.Den kan förresten även användas till tillagning av sej, torsk, tunga och makrill.

    Erik
    Erik
    Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Mest populära

    Senaste kommentarerna