HomeUncategorizedHur man gör en utsökt allsidig smet: ett enkelt recept

Hur man gör en utsökt allsidig smet: ett enkelt recept

Många människor gillar att steka olika livsmedel i smeten, eftersom det kan förbättra matens kvalitet avsevärt.

Även de enklaste livsmedel blir så goda som om de tillagats på en restaurang.

Kocken Yulia Arkhipova, vår tidnings matlagningsexpert, berättar hur man gör en universalsmet.

Vilket enkelt recept bör du vara uppmärksam på?

Lista över ingredienser som behövs

– Cirka 70 gram mjöl (vanligt vetemjöl);
– En halv kopp mjölk med medelhög fetthalt;
– ett hönsägg;
– lite salt.

Tillagningsprocess

En sådan smet bereds enkelt och snabbt, så receptet är definitivt värt att komma ihåg.Det rekommenderas att separera proteinet från äggulan och gömma det i kylen.

Tillsätt äggulan i mjölken med lite salt och blanda.Kombinera sedan den flytande massan med mjölet.

Försök att arbeta försiktigt så att inga klumpar uppträder i blandningen.

Återställ det kylda proteinet, tillsätt lite salt och vispa tills det blir toppar.Rör in massan i huvudsmeten.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna