HomeUncategorizedHur man gör den perfekta såsen: hemligheterna bakom oöverträffad smak och arom

Hur man gör den perfekta såsen: hemligheterna bakom oöverträffad smak och arom

Många rätter utan sås förlorar alla sina aptitretande egenskaper..

För att bli en förstklassig mästare i att förbereda sås, använd råd från kocken Yulia Arkhipova, en expert från BelNovosti-nätverkets publikation: hon berättade för oss hur man uppnår den perfekta konsistensen, smaken och aromen.

Högkvalitativ tomatpuré

Kanske är det första stället i processen att skapa en läcker sås att använda högkvalitativ tomatpuré.

Eftersom moderna butiker skämmer bort kunderna med ett rikt sortiment, var särskilt försiktig när du väljer tomatpuré för att inte av misstag köpa färdig sås.

Köttbuljong

Om du gillar en sås som har en rik smak och tjock konsistens, använd kött- eller fiskbuljong istället för vatten under tillagningsprocessen.

Alternativt kan du använda vattnet som blir över från kokning av pasta, ris, bönor eller potatis.Grönsaksbuljonger kommer tyvärr inte att skapa den önskade tjockleken.

Rätt proportioner

När du lagar sås är det mycket viktigt att bibehålla rätt förhållande mellan tomatpuré, vätska och olja.

För 250-300 ml vätska behöver du ca 70-100 g tomatpuré och minst 3 matskedar olja.

Kryddor och kryddor

För att ge din sås en rik smak, tillsätt kryddor och örter.Använd en tygpåse eller skapa en bukett garni av torkade växter.

När såsen är tillagad är det lätt att ta bort kryddorna och lämnar rätten utan extra ’skräp’.

Tidigare berättade vi för dig vad du ska laga från ung potatis.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna