Många rätter utan sås förlorar alla sina aptitretande egenskaper..
För att bli en förstklassig mästare i att förbereda sås, använd råd från kocken Yulia Arkhipova, en expert från BelNovosti-nätverkets publikation: hon berättade för oss hur man uppnår den perfekta konsistensen, smaken och aromen.
Högkvalitativ tomatpuré
Kanske är det första stället i processen att skapa en läcker sås att använda högkvalitativ tomatpuré.
Eftersom moderna butiker skämmer bort kunderna med ett rikt sortiment, var särskilt försiktig när du väljer tomatpuré för att inte av misstag köpa färdig sås.
Köttbuljong
Om du gillar en sås som har en rik smak och tjock konsistens, använd kött- eller fiskbuljong istället för vatten under tillagningsprocessen.
Alternativt kan du använda vattnet som blir över från kokning av pasta, ris, bönor eller potatis.Grönsaksbuljonger kommer tyvärr inte att skapa den önskade tjockleken.
Rätt proportioner
När du lagar sås är det mycket viktigt att bibehålla rätt förhållande mellan tomatpuré, vätska och olja.
För 250-300 ml vätska behöver du ca 70-100 g tomatpuré och minst 3 matskedar olja.
Kryddor och kryddor
För att ge din sås en rik smak, tillsätt kryddor och örter.Använd en tygpåse eller skapa en bukett garni av torkade växter.
När såsen är tillagad är det lätt att ta bort kryddorna och lämnar rätten utan extra ’skräp’.
Tidigare berättade vi för dig vad du ska laga från ung potatis.