Hemgjord glass kommer aldrig att gå obemärkt förbi, eftersom alla kommer att vilja prova det..
Denna goding är perfekt för sommaren.
Fördelen med hemlagad glass är att ingredienslistan är välkänd för dig, så det finns inget skadligt i den, konstaterar vår tidnings kulinariska expert, kocken Yulia Arkhipova.
Hur gör man hemmagjord glass?
Lista över produkter
– 400 ml medelfett grädde (minst 30%);
– ett halvt glas kondenserad mjölk;
– cirka fyrtio gram naturlig kakao.
Matlagningsprocess
Som du kanske har märkt finns det inget onödigt i sammansättningen av denna glass, vilket gör den ännu säkrare för konsumtion.
Först av allt, lägg grädden i en djup behållare och börja arbeta med mixern.Tillsätt kondenserad mjölk och fortsätt använda mixern.
Efteråt måste du sikta kakaon och tillsätta den till den totala massan.
Blanda blandningen noggrant.Häll sedan upp glassen i en glasbehållare (en ugnsform är idealisk) och förvara den i frysen över natten.
På morgonen kan du börja smaka utsökt och naturlig glass.
-.