Det är känt att kryddor är ett av de enklaste och mest lättillgängliga sätten att göra även den enklaste maträtt mer utsökt, aromatisk och utsökt.
Men för att kryddorna ska kunna utnyttja sin potential maximalt måste de förvaras på rätt sätt.
Vår tidnings kock och matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova, lyfter fram tre viktiga punkter.
Vilka är de?
Köp inte malda kryddor
Om det är möjligt är det lämpligt att köpa kryddor i hel form och mala dem direkt vid användningstillfället.Det är precis vad professionella kockar gör.
Kapacitet
Du ser ofta kryddor lagrade i vackra klara burkar.Detta är ett misstag.Du kan inte förvara dem i köpta påsar heller.
Den enda rätta lösningen är att köpa lufttäta behållare.
Ljus och temperatur
Kryddor behöver bara två förhållanden: inget ljus och relativ svalka.De kommer då att förbli maximalt aromatiska under lång tid.