HomeUncategorizedHur man förvarar kryddor på rätt sätt så att maten alltid är...

Hur man förvarar kryddor på rätt sätt så att maten alltid är perfekt smaksatt: inte alla hemmafruar vet

Det är känt att kryddor är ett av de enklaste och mest lättillgängliga sätten att göra även den enklaste maträtt mer utsökt, aromatisk och utsökt.

Men för att kryddorna ska kunna utnyttja sin potential maximalt måste de förvaras på rätt sätt.

Vår tidnings kock och matlagningsexpert, kocken Yulia Arkhipova, lyfter fram tre viktiga punkter.

Vilka är de?

Köp inte malda kryddor

Om det är möjligt är det lämpligt att köpa kryddor i hel form och mala dem direkt vid användningstillfället.Det är precis vad professionella kockar gör.

Kapacitet

Du ser ofta kryddor lagrade i vackra klara burkar.Detta är ett misstag.Du kan inte förvara dem i köpta påsar heller.

Den enda rätta lösningen är att köpa lufttäta behållare.

Ljus och temperatur

Kryddor behöver bara två förhållanden: inget ljus och relativ svalka.De kommer då att förbli maximalt aromatiska under lång tid.

Erik
Erik
Mitt namn är Erik, och jag har en passion för thailändsk mat. Genom att resa mellan Sverige och Thailand har jag fått uppleva den unika kulturen och de autentiska smakerna som thailändska restauranger har att erbjuda. I mina artiklar delar jag med mig av mina bästa tips och rekommendationer för de mest minnesvärda matupplevelserna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mest populära

Senaste kommentarerna